Prijava korisnika


Izgubljena šifra?
Zaboravljeno korisničko ime?
Niste registrirani? Registracija

Košarica
Vaša košarica trenutno je prazna.

Komentari i pitanja

.:PILATES::.::AEROBIC::.::FITNESS:.

Anketa

Da li će se Filip Pejić ponovo boriti u UFC-u?
 

Vicevi o Chuck Norrisu

Šuljanje

Kada se Chuck Norris šulja on ne hoda po prstima on hoda po slomljenim kostima..

Miss Nokaut p.s.

Preminuo Branko Cikatić, prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix
Nakon jednogodišnje borbe s teškom bolesti preminuo je legendarni hrvatski K1 borac Branko Cikatić (65).

Nakon jednogodišnje borbe s teškom bolesti preminuo je legendarni hrvatski borac Branko Cikatić (65). Sve je počelo 2018. godine kada je prvi put zaprimljen u bolnicu, nakon čega je sve krenulo nizbrdo.

Dobio je sepsu, bio zaražen bolničkom bakterijom, dobio plućnu emboliju i na kraju je stigla Parkinsonova bolest.

Cikatića će se najviše pamtiti po tome što je bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Branko Cikatić prvi je hrvatski borac koji je ostvario uspjeh na međunarodnoj sceni. Osvojio je prvi povijesni K-1 World Grand Prix turnir, koji se održao u Japanu 1993. godine. U jednoj je večeri nokautirao trojicu protivnika, a u finalu je to napravio jednom od najboljih kick-boksaš u povijesti tog sporta - Ernestu Hoostu.

Do dana današnjeg, točnije do 2012. godine kada od kada više nema turnira K-1, Cikatić je najstariji pobjednik K-1 Grand Prixa, osvojio ga je s 38 godina i 208 dana na leđima.

Nakon toga uslijedio je pad Hrvatskog tigra, koji se od 1997. do 1999. godine okušao i u PRIDE-u. U prva dva nastupa je bio diskvalificiran zbog ilegalnih udaraca, odnosno držanja za užad u trenucima kada mu je sudac rekao da ih pusti.

Posljednju službenu borbu i poraz upisao je u jesen 1999. godine, kada ga je porazio od Maurice Smith, koji mu je složio polugu na ruci.

Nakratko se okušao i u filmskoj industriji, gdje je glumio negativca u popularnom filmu Skyscraper iz 1997. godine, u kojem je naslovnu ulogu igrača Anna Nicole Smith. Nakon tog filma izjavio je da to jednostavno nije život za njega.

Njemački časopis Karate Budo Magazine dodijelio mu je 1989. godine nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Tom je prilikom iza sebe ostavio velikane poput Jean-Claude van Dammea i Chucka Norrisa.

.

IZVOR: gol.hr